Klíčky patří k největšímu bohatství

Pokud si necháme naklíčit Adzuki, tak rozhodně neuděláme chybu. Že nevíte, o co se vůbec jedná? Jsou to červené fazole. Původem nepochází z České republiky, ale jejich domovem je východní Asie a pěstují se i v oblasti Himalájí. Běžně se s nimi setkáme v asijské kuchyni, ale svoji oblibu získaly již i u nás. Navíc když si je sami necháme vyklíčit, tak veškeré bohatství, které ukrývají, budeme mít skutečně na dosah ruky. Jsou skvělou zdravotní zásobárnou, což dokazuje https://www.nakliceno.cz/adzuki/, kde se dají i zakoupit.

červené fazole

Luštěniny mají vysoký zdroj bílkovin

Samotné fazole Adzuki jsou doslova plné antioxidanty a to snad v největším zastoupení, které vůbec jakékoliv fazole mohou mít. Navíc mají skutečně pozitivní vliv na zdraví a to není divu, vždyť je zde zastoupeno množství vlákniny, kyseliny listové, draslíku, hořčíku, vitamínů převážně skupiny B. Vláknina, která je zde obsažena si dokáže poradit i s regulací cholesterolu, draslík se postará bezpečně o cévy a naše srdíčko. Nesmíme zapomenout na bílkovinu, která má podstatný vliv na svaly větší metabolickou aktivitu a také spalování tuků. To je pouhý malý výčet jejich dovedností. Navíc jsou i málo kalorické, proto je dobré je vhodně zařadit do redukčního jídelníčku.

luštěniny

Klíčky je lepší konzumovat syrové

Jestli se někdo obává jejich konzumace, tak rozhodně nemusí. Právě klíčky jsou tím největším zdrojem všech cenných živin pro tělo. Navíc jsou rychleji stravitelné a tělo je snadněji zpracuje. Naklíčit si fazole není nic těžkého. Stačí, když je propláchneme a necháme přes noc nabobtnat. Ráno již vidíme podstatnou změnu na velikosti jednotlivých fazolek. Na některých je dokonce i náznak, kudy klíček poleze ven za světlem. Vodu scedíme, obsah přendáme do klíčící misky a postupujeme dále podle návodu. Během pár dnů již máme naklíčené zdraví přímo na dosah ruky. Můžeme je konzumovat jen tak, na chlebu, v salátech nebo polévkách. Není dobré je vystavit vysokým teplotám, zničili bychom si nejvíce potřebných živin.